سه‌شنبه ۲۲ مهر ۱۴۰۴  |  Tuesday, 14 October 2025
کد خبر: ۴۸۹۰۳
تاریخ انتشار : ۲۱ : ۱۲ - ۲۶ شهريور ۱۳۹۷
گپ اختصاصی دیباچه

اسفندیار قره باغی : هیچ آهنگ حرفه ای در خصوص موسیقی محرم در بازار منتشر نشده | استفاده از آهنگ های « لس آنجلسی» تقلب است

این خواننده ایرانی گفت: مشکل همه گونه های موسیقی از جمله موسیقی عزا برای ماه محرم این است که افرادی در رأس امور قرار گرفته اند که تحصیلات و تخصصی در این زمینه ندارند.

« اسفندیار قره باغی » در گفت و گو با خبرنگار موسیقی «دیباچه» درباره شیوه صحیح اجرای موسیقی محرم، اظهار کرد: موسیقی محرم در واقع همان موسیقی عزاست که مانند هرگونه موسیقی برای خودش سبک خاصی دارد.

وی ادامه داد: در هر سبک موسیقی صدای خاصی از خوانندگان نیاز است که باید براساس گونه انتخابی اجرا و تلفظ مخصوصی داشته باشد.

خواننده آهنگ «برف» با بیان اینکه الگوی ویژه و ماندگاری در زمینه اشعار محرم اجرا نشده است، گفت: تا کنون هیچ آهنگ حرفه ای در خصوص موسیقی محرم در بازار منتشر نشده به همین دلیل است که برخی از مداحان سعی کرده اند با کپی برداری از آثار خواننده های لس آنجلسی عرصه را پر کنند.

قره باغی افزود: برخی از مداحان آهنگ خواننده های لس آنجلسی را انتخاب می کنند و با تغییر بعضی از قسمت های شعر به گمان خودشان نوآوری انجام می دهند اما در واقع اینکار نه تنها خلاقیت نیست بلکه تقلب و کپی برداری است.

وی همچنین به عدم قاعده و قانون منسجم برای موسیقی و اشعار عزا اشاره کرد و گفت: آنچه از زمان های دور در دسته های عزاداری محرم دیده ایم به گونه ای بوده که از سازهای ضربی که ریتم خاصی دارند، استفاده می شود. افراد فعال در دسته ها در کنار استفاده از طبل های بزرگ، سنچ را همپای ریتم ضربتی بکار می گرفتند اما در حال حاضر مد شده که از ساکیسیفون و دستگاه های دیگر موسیقی پاپ هم برخی از مداحان استفاده می کنند.

** رادیو و تلویزیون خوب از بد را تشخیص نمی دهد

این خواننده پیشکسوت همچنین درباره دلایل عدم ورود بیشتر موسیقیدانان به عرصه موسیقی عزا برای ماه محرم، اظهار کرد: نهادها و تهیه کنندگان از آثار موسیقیدانان برای ماه محرم حمایت چندانی نمی کنند.

قره باغی افزود: دسته ها، تکیه ها و مساجد از آهنگ های خوانندگان و موسیقیدانان استفاده نمی کنند از سوی دیگر نهادهای خاص نیز هزینه ای برای ساخت موسیقی محرم در نظر نمی گیرند در نهایت موسیقیدانان مجبور می شوند که آهنگ ها را برای خودشان در خانه نگه دارند.

وی خاطر نشان کرد: متأسفانه افرادی که در رادیو و تلویزیون هم فعال هستند، توانایی تشخیص خوب از بد و عزا از خوشی را ندارند بنابراین با وجود این ندانم کاری ها کمتر شاهد تولید آثار مناسب برای عزاداری محرم هستیم.

گفت و گو از : نازنین میرزایی


منبع: دیباچه
مطالب برگزیده
گفت‌و‌گو دیباچه با نویسنده کتاب «پاسیاد پسر خاک»

«پاسیاد پسر خاک»، رمان، داستان بلند و خاطرات شفاهی نیست!

۰۷:۳۰  -  ۱۱ شهريور ۱۴۰۴
رامبد جوان با "کارناوال" کاری کرد، کارستان؛

خبری از آثار طنز قوی در صدا و سیما نیست! روان مردم را جدی بگیرید!

۰۸:۰۰  -  ۰۴ شهريور ۱۴۰۴
گفت‌و‌گو دیباچه با معاون ابتدایی وزارت آموزش و پرورش

تحقق عدالت آموزشی، مهم‌ترین هدف نظام آموزشی است!

۱۶:۵۶  -  ۰۳ شهريور ۱۴۰۴
گفتگو دیباچه با مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان خراسان رضوی

مشهد مقدس آماده میزبانی از میلیون‌ها زائر در دهه پایانی ماه صفر می‌شود

۱۹:۱۷  -  ۲۸ مرداد ۱۴۰۴
رئیس سازمان اورژانس کشور در گفت‌وگو با دیباچه مطرح کرد:

حضور ۴ میلیون زائر در مراسم اربعین پیش‌بینی می‌شود/ کاهش میزان تماس‌های مردم با ۱۱۵ در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه

۱۱:۴۹  -  ۰۸ مرداد ۱۴۰۴
یک نویسنده ادبیات کودک و نوجوان در گفتگو با دیباچه:

شنیدن قصه، یکی از نیازهای همیشگی کودکان و نوجوانان است/ کار قصه‌گو نگهداری و نگهبانی از زبان فارسی است

۱۹:۵۶  -  ۲۸ تير ۱۴۰۴
عضو تیم ملی اسکیت در گفت‌و‌گو با «دیباچه» مطرح کرد؛

در مسیر قهرمانی هیچ‌وقت عقب ننشستم؛ در دل جنگ تمرین را رها نکردم

۱۹:۵۱  -  ۲۸ تير ۱۴۰۴
کاپیتان تیم ملی واترپلو در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

رسیدن به صدر جهان سخت است/ با یک بازی بیشتر دومین گلزن برتر آسیا می‌شدم

۱۳:۰۴  -  ۲۴ تير ۱۴۰۴
اشکان ممبینی از کارشناسان چهره و شاخص مسائل بین‌الملل به دیباچه گفت؛

تلاش‌های نظامی برای مهار برنامه هسته‌ای ایران، نمی‌تواند اراده ملت را در مسیر پیشرفت و خودکفایی کشورمان متوقف کند

۲۲:۲۴  -  ۱۵ تير ۱۴۰۴
عضو تیم ملی کشتی آلیش بانوان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

دو طلای آسیا نقطه اوج کارنامه‌ام بود/ ‏طلای جهانی را هدف گرفته‌ام

۱۷:۴۹  -  ۰۸ تير ۱۴۰۴