چهارشنبه ۲۷ فروردين ۱۴۰۴  |  Wednesday, 16 April 2025

دیباچه

کد خبر: ۴۸۹۰۳
تاریخ انتشار : ۲۱ : ۱۲ - ۲۶ شهريور ۱۳۹۷

این خواننده ایرانی گفت: مشکل همه گونه های موسیقی از جمله موسیقی عزا برای ماه محرم این است که افرادی در رأس امور قرار گرفته اند که تحصیلات و تخصصی در این زمینه ندارند.

« اسفندیار قره باغی » در گفت و گو با خبرنگار موسیقی «دیباچه» درباره شیوه صحیح اجرای موسیقی محرم، اظهار کرد: موسیقی محرم در واقع همان موسیقی عزاست که مانند هرگونه موسیقی برای خودش سبک خاصی دارد.

وی ادامه داد: در هر سبک موسیقی صدای خاصی از خوانندگان نیاز است که باید براساس گونه انتخابی اجرا و تلفظ مخصوصی داشته باشد.

خواننده آهنگ «برف» با بیان اینکه الگوی ویژه و ماندگاری در زمینه اشعار محرم اجرا نشده است، گفت: تا کنون هیچ آهنگ حرفه ای در خصوص موسیقی محرم در بازار منتشر نشده به همین دلیل است که برخی از مداحان سعی کرده اند با کپی برداری از آثار خواننده های لس آنجلسی عرصه را پر کنند.

قره باغی افزود: برخی از مداحان آهنگ خواننده های لس آنجلسی را انتخاب می کنند و با تغییر بعضی از قسمت های شعر به گمان خودشان نوآوری انجام می دهند اما در واقع اینکار نه تنها خلاقیت نیست بلکه تقلب و کپی برداری است.

وی همچنین به عدم قاعده و قانون منسجم برای موسیقی و اشعار عزا اشاره کرد و گفت: آنچه از زمان های دور در دسته های عزاداری محرم دیده ایم به گونه ای بوده که از سازهای ضربی که ریتم خاصی دارند، استفاده می شود. افراد فعال در دسته ها در کنار استفاده از طبل های بزرگ، سنچ را همپای ریتم ضربتی بکار می گرفتند اما در حال حاضر مد شده که از ساکیسیفون و دستگاه های دیگر موسیقی پاپ هم برخی از مداحان استفاده می کنند.

** رادیو و تلویزیون خوب از بد را تشخیص نمی دهد

این خواننده پیشکسوت همچنین درباره دلایل عدم ورود بیشتر موسیقیدانان به عرصه موسیقی عزا برای ماه محرم، اظهار کرد: نهادها و تهیه کنندگان از آثار موسیقیدانان برای ماه محرم حمایت چندانی نمی کنند.

قره باغی افزود: دسته ها، تکیه ها و مساجد از آهنگ های خوانندگان و موسیقیدانان استفاده نمی کنند از سوی دیگر نهادهای خاص نیز هزینه ای برای ساخت موسیقی محرم در نظر نمی گیرند در نهایت موسیقیدانان مجبور می شوند که آهنگ ها را برای خودشان در خانه نگه دارند.

وی خاطر نشان کرد: متأسفانه افرادی که در رادیو و تلویزیون هم فعال هستند، توانایی تشخیص خوب از بد و عزا از خوشی را ندارند بنابراین با وجود این ندانم کاری ها کمتر شاهد تولید آثار مناسب برای عزاداری محرم هستیم.

گفت و گو از : نازنین میرزایی


منبع: دیباچه
نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
درخشش دوباره ایران در مهمترین جایزه سینمایی جهان

معرفی برندگان اسکار ۲۰۲۵ / انیمیشن کوتاه ایرانی، ساخته حسین ملایمی و شیرین سوهانی اسکار گرفت

۰۵:۵۶  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با مژده لواسانی، مجری تلویزیون

برنامه روتینی در تلویزیون ندارم و ترجیح می دهم در زمان مناسب با تعامل بهتر با مدیران شبکه ها کار کنم!

۱۲:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو با مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمانشاه

بیش از ۲ میلیون مسافر از جاذبه‌های گردشگری کرمانشاه در نوروز بازدید کردند/استان کرمانشاه بیش از ۴ هزار اثر تاریخی شناسایی‌شده دارد

۱۲:۳۶  -  ۱۷ فروردين ۱۴۰۴
گفتگو دوربین دیباچه با شاهد احمدلو کارگردان سینما

اگر میخواستم به صرف فروش در گیشه سینماها کار کنم، " شاه نقش" را نمیساختم!

۱۰:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با صحرا اسدالهی، بازیگر فیلم فروشنده اصغر فرهادی

یکسری از فیلم‌های کوتاه ما، خیلی آرتیستی تر از فیلم‌های بلند سینمایی هستند!

۲۳:۲۳  -  ۱۲ اسفند ۱۴۰۳
عضو تیم ملی تنیس روی میز در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

تمام هزینه‌های سفر‌های بین‌المللی را خودم تأمین کردم/باور به توانایی‌هایم من را به جلو برده است

۱۷:۰۳  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
یک آهنگساز و موسیقیدان در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

پیروزی انقلاب اسلامی ایران معنای تازه‌ای به سرود بخشید/ سرود می‌تواند در خدمت خواسته‌های امروز جامعه باشد

۱۶:۳۱  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس

انتقال تجربیات و معارف دفاع مقدس به نسل جوان و نوجوان در اولویت است

۱۶:۳۹  -  ۰۸ اسفند ۱۴۰۳
پوشش گسترده شبکه‌های خبری جهان از مراسم تشییع شهیدان مقاومت

آخرین وداع؛ ورود پیکر سید مقاومت به جمع مردم

۱۵:۱۵  -  ۰۵ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با دبیر علمی نوزدهمین جشنواره شعر فجر

انجمن بین‌المللی شاعران فارسی زبان تاسیس خواهد شد/ شاعران زنِ امروز، حرف‌های زیادی برای گفتن دارند

۱۵:۳۷  -  ۳۰ بهمن ۱۴۰۳
مربی تیم ملی هاکی روی یخ در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

موفقیت‌های تیم ملی هاکی در آسیا نادیده گرفته شد/ بازی‌های هاربین یک فرصت طلایی بود که از دست رفت

۱۳:۵۱  -  ۲۸ بهمن ۱۴۰۳